PRODUKSJON

«Som biolog har jeg en ømhet for natur og dyr, som jeg har tatt med meg inn i Kashmina. Det er viktigere enn noen gang å ta riktige valg, og det er mitt ansvar å sørge for at Kashmina har en produksjon vi kan stå inne for» 

Monica Bergem
gründer av Kashmina

Å dreie mot en mest mulig bærekraftig produksjon dreier seg om å tørre å spørre, stille krav og å ta riktige valg. I vårt arbeid for å få mer kontroll over egen produksjon har vi utarbeidet en standard som vi legger til grunn når vi velger leverandører og samarbeidspartnere. Vi ønsker et transparent forhold ovenfor våre kunder, og at dere skal få ta del i den utviklingen vi har. For oss handler det om å ta de riktige valgene for Kashmina. Vi kan ikke si at vi er i mål, men vi jobber kontinuerlig med å bli bedre i alle ledd. Du kan lese litt om dette under.

MENNESKENE

For oss er bærekraft mer enn miljøet - det er også menneskene vi jobber med. Vi jobber for å ivareta gode og inkluderende arbeidsforhold, for de menneskene som arbeider i våre fabrikker. Alle fortjener en trygg og sikker arbeidsplass og vi har derfor blant annet krav til våre samarbeidspartnere.

De ansatte skal ha:

  • en levedyktig lønn og betalt ferie

  • en ren arbeidsplass med tilrettelagte fasiliteter som hører med

  • arbeidskontrakter som sikrer arbeidstakeren

  • like rettigheter og lønninger som ikke diskriminerer kjønn, religion, kaste, seksuell legning eller politisk syn

  • lederstillingene skal besittes av begge kjønn

DYREVELFERD

For oss er det viktig at dyrene i vår produksjon lever under gode forhold. Fordi vi verdsetter god dyrevelferd, men også for å kunne sikre en god kvalitet på ullen vi bruker i vår produksjon. Vi er stolte over å kunne si at vi jobber med gode samarbeidspartnere som har strenge krav for å sikre en god og omsorgsfull dyrevelferd.

Blant kravene er:

  • Dyrene skal beite på egnet område og ha tilegnet plass til å søke ly ved behov

  • Dyrene skal alltid ha tilgang til rent vann og mat, som er egnet for at dyret skal ha en god helse 

  • Dyrene skal behandles på en måte som ikke skaper unødig stress

«Kashmirull kommer fra geiter. Ullen gres av manuelt med kam, en tradisjonell prosess og teknikk som er rask og helt smertefri for dyrene»

PRODUKSJON

Kashmina designer og produserer plagg i 100% ren kashmirull. Kashmir er en råvare som kommer fra Asia, opprinnelig fra Kashmirområdet, men i moderne tid har det meste av dyreholdet etablert seg i Indre Mongolia. Ca 70% av all kashmir i verden bearbeides i Indre Mongolia og Kina – her er den erfarne og tradisjonsrike kompetansen knyttet til verdens mest eksklusive ull, samlet.

Våre to fabrikker er plassert i Indre Mongolia og i Hebei, Kina. Fabrikkene er opptatt av kvalitet, gode arbeidsforhold og en etisk produksjon. Det arbeides for å minske unødig klimautslipp og å ha et miljøvennlig fokus når det kommer til bruk av vann og energi. Råvaren vår, kashmirull, kan spores tilbake til farm og enkeltdyr.  

Gjennom årelange samarbeid har Kashmina fått muligheten til å utvikle hundrevis av nydelige plagg i 100% kashmir av beste kvalitet. Og vi har produsert mangfoldige tusen plagg, som har havnet hos kashmirelskende kunder både i Norge og i de fleste land i Europa.

PRODUKSJON

Vårt mål er å ha en bærekraftig produksjon.

Vi forsøker å ta ett skritt av gangen mot en produksjon som er mest mulig skånsom og på best mulig måte ivaretar de dyr, mennesker og den natur som er involvert.

LES MER

EMBALLASJE

Vi tar et aktivt valg når vi velger vår emballasje, og bruker derfor emballasje som er laget av resirkulert materiale.

LES MER

SERTIFISERINGER

Vi er i en prosess for å øke våre sertifiseringer. Gjennom sertifiseringer skal vi bekrefte overfor våre kunder at våre produkter er laget på en bærekraftig og trygg måte.

LES MER